Atlas Contact De tapuit - Paperback
Uitgelicht
|
24,99 |
Naar shop
|
|
24,99 |
Naar shop
|
|
24,99 |
Naar shop
|
Beschrijving
Deel uit De Vogelserie over de tapuit: een fascinerende vogel die bekendstaat om de enorme afstand tussen broedplaats en overwinteringsgebied. In dit werk beschrijft bioloog Herman van Oosten zijn onderzoek naar deze vogel en zijn bevindingen over een van zijn geliefde soorten. Tapuiten broeden wereldkundig, ook in Canada en Alaska, maar ze overwinteren allemaal in Afrika. In de broedtijd kun je ze zingend in de lucht zien vliegen, al vergt dat soms wat moeite. Ooit een veelvoorkomende broedvogel op het Nederlandse platteland, in de duinen en op de heide, is het huidige aantal in Nederland beperkt tot hooguit zo’n driehonderd paartjes. In het voorjaar zijn de tapuiten nog wel talrijk, wanneer ze vanuit Afrika noordwaarts trekken en tijdelijk in Nederland verblijven om aan sterken. De tapuit is herkenbaar aan zijn staart, waarvan een omgekeerde T te zien is.
In het voorjaar verschijnen ze hier vaak even om aan te sterken, voordat ze verder trekken naar noordelijker broedgebieden.
- Tapuit legt grote afstand af tussen broedplaats en overwinteringsgebied
- Broedt wereldwijd, ook in Canada en Alaska
- Alle tapuiten overwinteren in Afrika
- Zingen tijdens de broedtijd en soms in de vlucht
- Huidig NL-aantal: circa 300 paren
- Herkenbaar aan staart met omgekeerde T
##
Deel uit De Vogelserie over de tapuit: een fascinerende vogel die bekendstaat om de enorme afstand tussen broedplaats en overwinteringsgebied. In dit werk beschrijft bioloog Herman van Oosten zijn onderzoek naar deze vogel en zijn bevindingen over een van zijn geliefde soorten. Tapuiten broeden wereldkundig, ook in Canada en Alaska, maar ze overwinteren allemaal in Afrika. In de broedtijd kun je ze zingend in de lucht zien vliegen, al vergt dat soms wat moeite. Ooit een veelvoorkomende broedvogel op het Nederlandse platteland, in de duinen en op de heide, is het huidige aantal in Nederland beperkt tot hooguit zo’n driehonderd paartjes. In het voorjaar zijn de tapuiten nog wel talrijk, wanneer ze vanuit Afrika noordwaarts trekken en tijdelijk in Nederland verblijven om aan sterken. De tapuit is herkenbaar aan zijn staart, waarvan een omgekeerde T te zien is.
In het voorjaar verschijnen ze hier vaak even om aan te sterken, voordat ze verder trekken naar noordelijker broedgebieden.
- Tapuit legt grote afstand af tussen broedplaats en overwinteringsgebied
- Broedt wereldwijd, ook in Canada en Alaska
- Alle tapuiten overwinteren in Afrika
- Zingen tijdens de broedtijd en soms in de vlucht
- Huidig NL-aantal: circa 300 paren
- Herkenbaar aan staart met omgekeerde T
##
Prijzen voor het laatst bijgewerkt op: