De goudvink, of kortweg vink, dankt zijn naam aan zijn gedrongen lichaam en bijna stierachtige kop. Het mannetje heeft een grijze rug, een korte, dikke zwarte snavel, evenals zwarte vleugels, kop en gezicht. De borst is felroze/rood en de buik is wit. De vrouwtjes lijken er in grote lijnen op, maar de borst is lichtgrijs. Hun dieet bestaat uit knoppen van fruitbomen, waar ze een grote eetlust voor hebben, zaden en, tijdens de zomermaanden wanneer ze hun jongen voeden, insecten. Ze komen wijdverspreid voor in Europa en gematigd Azië, maar de noordelijkere populaties trekken om de strenge winters te ontwijken.-Goudvinken zijn monogaam en blijven meerdere broedseizoenen bij dezelfde partner. -In de 16e eeuw veroordeelde Hendrik VIII de goudvinken vanwege hun "criminelen" aanvallen op fruitbomen en beloofde een premie van één penny voor elke gevangen en gedode goudvink.Kenmerken -Lengte: 16 cm -Spanwijdte: 22-29 cm -Leefgebied: Bossen, parken, tuinen, dichte heggen. -Voeding: Boomknoppen, scheuten en bloemen. Zaden, bessen en inse
Bol PartnerBullfinch Gift Boxed - Series I
Prijshistorie
Prijzen voor het laatst bijgewerkt op: