Atlas Contact De Vogelserie 21 - Wilde eend - Paperback - 9789045044651
Uitgelicht
|
22,99 |
Naar shop
|
|
22,99 |
Naar shop
|
|
22,99 |
Naar shop
|
Beschrijving
Van alle Nederlandse eenden is de wilde eend de bekendste en talrijkste. Gerard Ouweneel schrijft in de monografie De wilde eend een woord van waardering voor dit bijzondere dier. Het mannetje valt direct op met een kop in flonkerend groen en een gedistieerd wit halsringetje. De bovendelen zijn bruingrijs, de onderdelen lichtgrijs en de staart wit met zwarte dekveren. Het kenmerkende lefgozerige staartkrulletje onderstreept dat dit geen gewone eend is, maar een eend van de wereld.
De verspreiding van de wilde eend is bijzonder groot, mede dankzij menselijke interventie waardoor hij ook in Australië en Nieuw-Zeeland voorkomt. Zijn oorspronkelijke broedgebied besloeg het noordelijk halfrond, maar in het hele verspreidingsgebied voelt hij zich thuis. Qua voeding is hij niet kieskeurig: hij eet zaden, waterplanten, gewassen, ongewervelde waterdieren en soms zelfs amfibieën en visjes. De monografie belicht de vogel als een fascinerend onderwerp voor vogelaars en natuurliefhebbers.
Formaat
De wilde eend wordt beschreven in maat 21,6 cm bij 14,7 cm.
- Bekendste en talrijkste Nederlandse eend
- Mannetje met groen kop en wit halsringetje
- Bruingrijs bovendelen, lichtgrijs onderdelen
- Staart wit met zwarte dekveren en staartkrulletje
- Uitgebreid verspreidingsgebied, ook Australië/Nieuw-Zeeland
- Voedingsrepertorium: zaden, waterplanten, gewassen, ongewervelde dieren, amfibieën, visjes
Van alle Nederlandse eenden is de wilde eend de bekendste en talrijkste. Gerard Ouweneel schrijft in de monografie De wilde eend een woord van waardering voor dit bijzondere dier. Het mannetje valt direct op met een kop in flonkerend groen en een gedistieerd wit halsringetje. De bovendelen zijn bruingrijs, de onderdelen lichtgrijs en de staart wit met zwarte dekveren. Het kenmerkende lefgozerige staartkrulletje onderstreept dat dit geen gewone eend is, maar een eend van de wereld.
De verspreiding van de wilde eend is bijzonder groot, mede dankzij menselijke interventie waardoor hij ook in Australië en Nieuw-Zeeland voorkomt. Zijn oorspronkelijke broedgebied besloeg het noordelijk halfrond, maar in het hele verspreidingsgebied voelt hij zich thuis. Qua voeding is hij niet kieskeurig: hij eet zaden, waterplanten, gewassen, ongewervelde waterdieren en soms zelfs amfibieën en visjes. De monografie belicht de vogel als een fascinerend onderwerp voor vogelaars en natuurliefhebbers.
Formaat
De wilde eend wordt beschreven in maat 21,6 cm bij 14,7 cm.
- Bekendste en talrijkste Nederlandse eend
- Mannetje met groen kop en wit halsringetje
- Bruingrijs bovendelen, lichtgrijs onderdelen
- Staart wit met zwarte dekveren en staartkrulletje
- Uitgebreid verspreidingsgebied, ook Australië/Nieuw-Zeeland
- Voedingsrepertorium: zaden, waterplanten, gewassen, ongewervelde dieren, amfibieën, visjes
Productspecificaties
| Merk | Atlas Contact |
|---|---|
| Categorie | |
| EAN |
|
| Maat |
|
| MPN |
|
| Aantal bladzijden |
|
| Uitvoering |
|
| Verschijningsdatum |
|
| Auteur |
|
| Reeks |
|
| Reeksnummer |
|
| Taal |
|
Prijzen voor het laatst bijgewerkt op: